22.06.2011

Leoaica alintată

O leoaică ca o pisicuţă


La Centrul pentru Conservare şi Educare a Felinelor Cedar Cove din Statele Unite există o leoaică care surprinde cu dragostea pe care o arată faţă de dresorul ei , felina chiar dormind întinsă pe corpul acestuia.
Organizaţia pentru Conservarea şi Educarea Felinelor doreşte să folosească astfel de videoclipuri cu animale pentru ca oamenii să conştientizeze pericolul în care speciile se află şi să contribuie cu bani pentru conservarea lor, scrie Mediafax.
realitatea.net

Urmăriţi grozăvia pe YouTube!

Photobucket

Puştiul care dansează intr-un magazin Microsoft

Un puşti dansează pe muzica Rihanei


Puştiul a facut ravagii pe internet după ce a fost filmat dansând într-un magazin al Microsoft din Washington. Puştiul se juca pe o consola Xbox Kinect care arată mişcările unui dans dintr-o melodie a Rihanei. Se vede treaba ca a exersat mişcările din moment ce le ştia la perfecţie :). Miscările puştiului au atras zeci de curioşi, unu dintre ei având şi inspiraţia să-l filmeze.

Videoclipul are peste un milion de vizualizari pe YouTobe.

Photobucket

sursa : jurnal.md

18.06.2011

Jesse, caţeluşul menajeră

Terrierul bun la toate !

Jesse este un caţeluş din rasa Jack Russell Terrier care a devenit vedetă pe Internet după ce a demonstrat că poate face lucruri uimitoare. Spală geamuri, bagă rufe la maşina de spălat, aprinde şi stinge lumina, trage jaluzelele, deschide uşi, face chiar şi masaj.

Photobucket


Stăpâna lui Jesse este foarte mândră ca a reuşit să îşi inveţe căţelul să facă lucruri uimitoare. Ea spune că Jesse este foarte încântat atunci când învaţă ceva nou şi abia asteaptă să primească o recompensă.

Jesse face patul, aruncă gunoiul, bagă vase la spălat, aprinde lumina, spală geamuri. Mai mult, îşi răsfaţă stapâna cu un masaj, o descalţă şi îi scoate şi sosetele.

Clipul în care Jesse demonstrează ce poate să facă are peste 10 milioane de vizualizări pe Youtube.
realitatea.net

17.06.2011

Reclama BMW

BMW jump for joy


O reclamă draguţă în care anumite persoane au tendinţa să-şi facă încălzirea, pentru a fi pregătiţi să sară ...de bucurie în propria maşină, care în mod obligatoriu trebuie să fie un BMW. Doar cei care au un BMW au motive de bucurie, se inţelege. O să vedeţi câte posibilităţi de a sări intr-un BMW, există ! Cei care n-au încălzirea făcută şi mai ales cei care nu au un BMW , să se abţină ! Poate fi periculos ! Sfatul meu este să nu încercaţi "saltul de bucurie", indiferent daca aveţi sau nu un BMW, mai ales dacă nu v-aţi făcut încălzirea ! Dacă totuşi vreţi să săriţi de bucurie, săriţi în sus ! :))

Photobucket

Reclama Guinness

Funny Commercial ads

Guinnes Beer



Doar o gură de bere Guinness e suficientă pentru a fi martor la facerea lumii. Reclama e aparută de ceva vreme dar e amuzantă şi ingenioasă .

Photobucket

Ingeniozitate

John si Walter isi admira reciproc evantaiele.
- Este al soţiei mele. Il folosim cu randul. Vezi, il misc incet ca sa nu se strice, zise John.
- Eu l-am gasit pe plaja : e nou nout. Uite cum procedez eu ca sa nu se strice, zise Walter : Il tin inaintea feţei si misc numai capul.

Scopul scuza mijloacele

Unu din cei doi scotieni asociati trebuie sa faca o calatorie de afaceri.
- Dar cum voi afla ca ai ajuns cu bine la Liverpool ?
- Iti voi expedia o scrisoare. Insa cum nu pot sa pierd timpul ca s-o scriu, simpla primire a unui plic pe adresa ta, va proba sosirea mea acolo.
- De ce sa faci o asemenea cheltuiala ? Trimite scrisoare netimbrata ; factorul prezentandu-mi-o cu taxa de plata, eu voi refuza, dar voi afla ca ai sosit la destinatie .

Tutunul dauneaza...

- De ce fumezi, nu stii ca tutunul face rau sanatatii si scurteaza viata ?
- Sa traiti, dom' sergent, eu am un unchi care fumeaza de cand era mic si acum are 84 de ani !
- Ei bine , daca n-ar fi fumat ar fi avut 94 de ani !

Racii grecului


Se stie ca pe la inceputul anilor '50, au aparut in diferite orase ale Romaniei refugiati politici greci, in urma razboiului civil ce l-au avut.
Asa au aparut bancurile cu greci ! :)

***

Unui grec ii venise pofta sa manance raci.

- Mo, zice el unui servitor, sa mi te duti in terg sa mi cumperi rati.
Servitorul, ne-intelegand ce sa cumpere si fiindca stia ca grecul vorbeste pocit, il intreba sa-i explice : raci sau rate.
- Mo, cap de boo, mo, pritepe, nu fi prosto : sa cumperi rati , nu rati - nu din alea care fate "maca-maca", ti din alea cu coza rosa, cu mustahee che cu forfetele la muna...

De ce razi ... ?

Un avocat,ori de cate ori trecea prin fata unui magazin, vedea ca vanzatorul se punea pe ras.
Avocatul, atins, il intreba intr-o zi suparat pentru ce rade intotdeauna cand trece prin fata lui.
Vanzatorul ii raspunse pe acelasi ton :

- Dar d-ta pentru ce treci prin fata mea de cate ori imi vine sa rad ?

16.06.2011

Operatie grea

Medicul iese epuizat din sala de operatii, isi sterge sudoarea de pe frunte .
Se intalneste cu alt medic care-l intreaba ce s-a intamplat. Acesta raspunde :
- Am avut o operatie foarte grea. Pacientul , un politist, nu prezenta activitate cerebrala. I-am deschis calota craniana si nu imi venea sa cred ochilor. Era goala. Doar un fir de ata. Timp de 4 ore m-am gandit daca sa tai ata sau nu. Pana la urma am taiat-o. Si ce crezi ca s-a intamplat ?
- Ce s-a intamplat ??
- I-au cazut urechile !

La munca

Un roman decide ca a sosit momentul sa faca ceva cheag, asa ca emigreaza in Canada unde se apuca de treaba la modul serios si incepe sa castige bani.
Dupa un an se intoarce omul nostru acasa plin de bani si cu o masina bengoasa. Un vecin verde de invidie il intreaba :
Cum ai reusit, mai omule sa faci atata avere ?
- Pai, simplu ! Ma trezeam in fiecare zi pe la 10-11, faceam un dus, beam o cafea si dadeam un telefon sa vina niste fete dragute sa ne simtim bine . Dupa cateva ore de distractie, pe la 3-4, ieseam si eu la munca . Mergeam pe strada si vedeam pe jos o hartie de 100 de dolari, ma aplecam si o ridicam. Mai incolo, alta bagnota de 50 de euroi , o luam si pe aia ! Si tot asa , culegeam de pe drum bancnota dupa bancnota, pana oboseam si imi dadeam seama ca e momentul sa ma intorc acasa. Pana noaptea tarziu mancam, ma distram cu fetele, iar a doua zi o luam de la capat .
Auzind povestea , vecinul se decide ca a sosit timpul sa-si incerce si el norocul, asa ca vinde tot si isi cumpara bilet de avion via Toronto. Cand iese din aeroport , vede pe jos o hartie de 100 $. Se apleaca si da sa o ridice, dar se razgandeste si-si zice :
- Da' ce, sunt prost sa ma apuc de munca din prima zi ?

Reclama Samsung 3D

Cei de la Samsung au creat o serie de reclame care mai de care mai spectaculoase ce fac parte din campania de promovare a tehnologiei 3D. Am ales două din cele mai reuşite clipuri care circula pe YouTube.

Samsung 3D LED - commercial ads


Photobucket


Photobucket

Reclama Axe Excite

Commercial ads - Axe Excite


Ne-am obişnuit cu genul de reclame Axe si cu produsul, adică deodorantul masculin al carui iz înbietor ce mişcă simţurile olfactive a tuturor fătucilor din lumea asta, crează totuşi o oarecare nesiguranţă, fiindcă bărbaţii nu sunt siguri dacă pot face faţă la atâtea sufleţele feminine în acelaşi timp.

De data asta Axe a dorit să lovească şi mai sus...foarte sus, fiindcă noul produs Axe Excite este atât de puternic încât va face... "până şi îngerii să cadă în ispită"... :) Şi vor cadea de-a binelea!

Clipul e printre cele mai reuşite reclame de la Axe. Voi ce ziceti ?

Photobucket

Reclama Honda AD

Commercial ads video

Honda Ad


Clipul celor de la Honda pune accent pe legile fizicii.Mecanică,statică,dinamică,cinematică, blablabla...ne înteresează mai puţin partea teoretică. Dar oare e adevărat ce se spune că acest videoclip e cât se poate de real şi nu a fost folosită tehnica computerizată la crearea lui ? :)


Photobucket


Deci, reclama celor de la Honda a fost realizată pe computer? În clipul următor vom afla raspunsul la intrebare. Amuzant ! (parodie).

Photobucket

15.06.2011

Din "intelepciunea popoarelor"

Proverbele, locutiunile, zicatorile, pildele... sunt rezultatul experientei, al "intelepciunii popoarelor"...oricine poate sa gaseasca in aceasta comoara de citate, cate unu pentru felul sau de a fi si de a vedea lucrurile.
Nu e nimic ce nu se poate justifica cu un proverb, cu o zicatoare, cu o pilda, din toate lucrurile pe care le poti face pe lumea asta, din cate atitudini poti sa iei fata de viata si fata de oameni, indiferent ce caracter ai sau de inprejurarile in care le alegi .

  • "Ce poti face azi nu lasa pe maine", este indemnul cand vrei sa continui si sa termini ce-ai inceput.Dar daca n-ai avea destul chef de lucru,te apuca lenea, ai gasi imediat replica : "incetul cu incetul se face otetul".
  • "Ziua buna se cunoaste de dimineata"...dar daca se intampla sa nu inceapa chiar bine o intorci cu "sa nu judeci ziua , pana nu apune soarele";
  • "Tacerea e de aur", - asa o fi, dar "pana nu tipa copilul, nu primeste desupt";
  • "Calul de dar nu se cauta la dinti"...dar si troienii poate ar fi trebuit sa caute si sa ia aminte la sfatul :"ma tem de greci si cand aduc daruri" ...din pacate troienii au ascultat de prima din cele doua zicatori, probabil ca a doua nu o nascocise inca Virgiliu.:)
  • Indemnul la filantropie la bunatate..."Nici un bine nu e pierdut" - "nici o fapta fara rasplata". Insa raii au nascocit si ei : "Fa bine si asteapta rau", sau "pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti". Asa ca ori te lasa inima sa faci bine ori nu te lasa , justificarea ti-o gasesti in ambele cazuri.
  • Avarul zice : "picatura cu picatura se face lacul", - "sa aduni la tinerete ca sa ai la batranete" sa fii dur cu cei care-ti cer , pentru ca "daca dai n-ai" . Dar risipitorul zice si el : "cu-n rac tot sarac" sau "o data traieste omul" sau "ce-am avut si ce-am pierdut".
  • Lasul isi justifica atitudinea prudenta "capul plecat sabia nu-l taie" sau"decat leu mort mai bine magar viu". Dar mandrul, indraznetul are si el citatul lui : "Decat un an cioara mai bine o zi soim".
  • - "Unde-i unu nu-i putere", zice acela care are nevoie de ajutor. Dar daca se intampla sa nu iasa treaba dupa dorinta, apare cealalta zicala : "Unde-s multe moase, ramane copilul cu buricul netaiat".
  •  - "Piatra care se rostogoleste nu prinde muschi", spune omul asezat. Dar si neastamparatul vine cu replica : "Fierul care sta pe loc , rugineste".
  • - "Ce-i in mana nu-i minciuna" si"nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard" fiindca "mai bine azi un ou decat maine un bou" zic cei chibzuiti, prudenti si circumspecti . Dar daca e sa mai schimbe placa , gasesc si aici zicatoarea potrivita : "cine nu indrazneste nimic, nu castiga nimic" sau "cine se teme de apa, nu mananca peste".
  • - "Obraznicul mananca praznicul","Norocul e a celor indrazneti". Da, asa este; dar daca se intampla s-o patesti atunci cum de nu ti-ai adus aminte ca "tot ce faci, fa cu socoteala si gandeste la sfarsit", pentru ca "cine sare multe garduri mai nimereste si in cate-un par".
  • - "Ori stan, ori capitan", se avanta cate unu ; altul mai domol se gandeste la sfatul "tine la calea de mijloc".
  • De la parinti la copii se pot intampla trei lucruri : 1.sa fie si copiii la fel ca parintii; 2.copiii sa-i intreaca pe parinti in nazdravanii si-n altele... ; 3.copiii sa reprezinte o decadere , o degenerare, o corcire. Toate cele trei cazuri se intalnesc in intelepciunea popoarelor. Pentru prima varianta "Aschia nu sare departe de trunchi" ; a doua "capra sare masa, iada sare casa", iar la a 3-a : "ce folos ca tatal a fost Domn, daca el nu e om".
  • Intalnesti pe unu si zici si crezi : "cum e turcul si pistolul!"...daca te-ai inselat zici : "aparentele inseala".
  • "Haina face pe om" zici prima data, dar apoi iti aduci aminte ca "nu haina face pe calugar"
Si in incheiere o poanta tot cu referire la zicatori si proverbe :


  • Un om trecea pe strada. Dintr-o curte un caine se repede la el cu latraturi furioase. Omul fugi repede pe trotuarul de vis-a-vis. Acolo un trecator ii zice : - Ce te sperii, omule ? Nu stii proverbul : Cainele care latra nu musca ? La care omul cu multa filozofie ii raspunde :- Ba , eu stiu proverbul, dar nu stiu daca-l stie si cainele !
"umor la inceput si sfarsit de secol"

La doctor

Badea Grigore la medic : - D-le doctor ! Mai daunazi am fost undeva, nu stiu unde si ma lovi pe la mijloc oarece, nu stiu ce, ca si acum simt oarecum, nu stiu cum ?...!!
Doctorul : - Te du, frate pe poteca, nu stiu care, cumpara-ti orice, nu stiu ce, bea-l oarecum, nu stiu cum, si ti-o fi mai bine oarecand, nu stiu cand !

Despre potop

La scoala
Invatatorul : A bagat Noe - la potop - si iepuri in corabie ?
Elevul : Ma rog n-a bagat.
Invatatorul : De ce ?
Elevul : Pentru ca nu i-a putut prinde.

Unii oameni...

[cugetari]
  • Unii oameni, cand se fac ca inchid un ochi, clipesc din el ca sa vada mai bine .
  • Chiar si cel mai nerecunoscator se gandeste la recunostinta, indata ce face pe binefacatorul.
  • Porcul nu putem sa-l luam in nume de rau ca e porc, fiindca traieste printre semeni de-ai sai.
  • Lucrul cel mai scump e cinstea, dar ce folos, unii o vand prea ieftin.
  • Minciuna mica e mai primejdioasa, pentru ca mai usor e crezuta.
  • Daca iti tii usa deschisa nimeni nu ti se uita prin gaura cheii.
  • Mie nu mi-ar trebui bani, daca nu le-ar trebui si altora.

Eroare privind identitatea

El vine beat acasa...
Ea : Dupa ce a deschis usa de la intrarea in cladire si i-a tras o bataie presupusului ei barbat, vede ca nu e el...
- Vai de mine ! D-ta nu esti barbatu meu ? Esti domnul de la etajul 2.
El :- Aoleu si tu nu esti nevasta mea, atunci o sa mai capat o bataie din asta !

Betivul si luna

Betivul ( intorcandu-se catre casa noaptea tarziu si uitandu-se la luna ) :
- E bine de tine, acolo sus, coana Luna, ca nu te asteapta nimeni acasa cu matura dupa usa.

Din scriptura

Un preot in predica, zice printre altele :
- Cel mai mare dusman al nostru este rachiul .
- Se poate parinte, zice un betiv de la usa, dar sfintia ta ai zis ca scriptura ne invata sa iubim si pe "dusmanul" nostru.
- Bine, bine - raspunde preotul cam rastit : dar n-am zis sa-l si inghititi !

Scrisoare de pe front

Un soldat in timpul razboiului ; scrie fratelui sau :
- Scumpe frate, iti scriu cu sabia-ntr-o mana si cu pistolul intr-alta.

Generalul

Generalul X, foarte original, avea mania sa cerceteze foarte des pe ofiteri de originea lor.
- Ce e tatal d-tale ? Ce e mama d-tale ? Ce e sora d-tale ?
Intr-o zi , cativa ofiteri isi propusera sa rada de el si se invoira sa-i raspunda toti la fel :
- Tata e cizmar, mama spalatoreasa, sora mea e fata mare.
Intr-o duminica la o inspectie, vazand ca trei ofiteri ii dau unu dupa altul raspunsul la fel, intreaba pe-al patrulea :
- Ce e tatal d-tale ?
- Tata e cizmar.
- Ce e mama d-tale ?
- Mama e spalatoreasa.
Destul, striga generalul, te cunosc, sora d-tale e fata mare, si d-ta stai 15 zile la arest !...

La unitate

Soldatul : - Sa traiti, dom-le sergent, v-as ruga sa ma scutiti de marsul de maine dimineata.
Vine maica-mea ca sa ma vada.
Sergentul : Pobrigania si anafura ! Nu , nu se poate ! Spune-i ma-tii sa vina cand nu e mars.
Soldatul : Dar cum o sa capat sunca pentru domnul maior ?
Sergentul : - Da, un om slab si bolnavicios ca tine , ar putea fi scutit maine de mars. Poti ramane maine la cazarma .

Parada militara

- Cum trebuie sa fie acela caruia i se face parada militara de inmormantare ?
- Trebuie sa fie mort !

Examen de caporal

-Ce faci tu noaptea daca visezi pe superiorul tau ?
- Sforai , sa traiti, domnule capitan !
- Dobitocule, trebuie sa-ti scoti cascheta din cap !

Lege noua

Intr-un compartiment de tren, lume multa. Vreo doua doamne si restul domni. Incetul cu incetul se fac prezentari si discutiile incep. Una dintre doamne avea insa o gura ceva de speriat. Turuia tot timpul de parca ar fi fost angajata de CFR sa faca ventilatie. Plictisit de atata vorbarie, unul dintre cei prezenti ceru liniste.
- Vin acum de la un prieten al meu, care e sef de cabinet la interne si mi-a spus ca se pregateste o lege in legatura cu femeile.
Deodata cele doua doamne devenira atente.
- Ce lege, ma rog ?
- E vorba ca femeilor cu gura mare sa li se dea voie sa aiba un singur barbat, iar celor cu gura mica sa li se aprobe prin lege cate doi.
- Sunteti sigur ? intreaba una dintre doamne.
- Absolut sigur, stimata doamna, legea va apare curand si e foarte buna.
Pana la Bucuresti, doamnele n-au mai scos o vorba.

Nu-i vaporul meu

Un fiu de armator facea o croaziera de placere pe unul din numeroasele vapoare ale tatalui sau. La un moment dat s-a iscat o furtuna cumplita si vaporul a fost de cateva ori la un pas de naufragiu, dar tanarul excursionist sta linistit si fuma netulburat pe punte. Un pasager inebunit de spaima vazandu-l ii zise:
- Ce stai asa domnule ? Nu vezi ca vaporul se scufunda ?
- Ei, si ? Ce-i cu asta ? E vaporul meu ? E vaporul lui tata...

Altceva ?

Artista : A fost cineva aici in lipsa mea ?
Stilistul : Da, domnul senator Popescu !
Artista : A, mosulica ! Dragutul de el ! A lasat ceva ?
Stilistul : Da ! Cartea de vizita .
Artista :Altceva ?
Stilistul : Nimic !
Artista : Zgarcitul dracului !

Irascibilul

Aflandu-se intr-o duminica de vara, la Brasov, domnul Gica, cunoscut restaurator din Bucuresti, umbla disperat sa gaseasca o camera la un hotel. Fiind vara , hotelurile erau pline de turisti, iar sansa de a gasi o camera erau minime. Dupa multa alergatura domnul Gica reuseste sa capete o camera la un hotel anume , etajul trei. Portarul hotelului tine insa sa-l previna:
- Domnule, in camera aflata dedesubtul d-voastra, locuieste un individ foarte nervos si care a dat loc la mai multe scandaluri. N-a putut fi evacuat deoarece plateste foarte bine .
Dar domnul sa fie precaut sa nu faca galagie si atunci vecinul de jos va sta linistit si nu se va intampla nimic .
Seara tarziu, dupa ce petrecu o zi minunata pe strazile si in restaurantele din frumosul oras, obosit dar vesel, domnul Gica se indrepta spre hotel. La intrare il zareste pe portar si isi aduce aminte de sfaturile acestuia in privinta comportamentului pasagerului de la etajul doi.
Urca usor, cu grija scarile, scoate incet cheia si o introduce cu grija in broasca si fara nici un zgomot intra in camera. Incepe apoi sa se dezbrace usor, punandu-si cu grija hainele in dulap. Intre timp bineinteles ca-i fuge mintea la frumoasele fete ale Brasovului si fara sa-si dea seama descaltandu-se de un pantof il arunca cat colo cu un zgomot ce i s-a parut atunci ca a rasunat in tot hotelul. A incremenit aducandu-si aminte de vecinul de dedesubt, s-a asezat usor pe marginea patului, a scos pe nesimtite celelalt pantof pe care l-a asezat usor pe covor si s-a culcat imediat.
Dupa o ora aude o bataie zdravana in usa. Deschide. In usa, o voce furioasa urla :
- Ce astepti, domnule, cu pantoful celelalt ?
Astept de doua ceasuri ca sa-l arunci, sa ma pot culca si eu linistit !

Iarta...

- Si de ce sa fii asa de crud amice, daca nevasta te-a inselat ? Iart-o ! Iart-o ! caci esti crestin, si Hristos a iertat pe femeia pacatoasa...
- Da , dar nu era a lui .

Cugetari din batrani

[cugetari]
  • Doua lucruri nu poate fixa omul: soarele si moartea.
  • Gandeste incet si lucreaza iute.
  • Nu te imprumuta la bogat si nu promite nimic saracului.
  • Nu servi pe cine a servit si nu comanda pe cine a comandat.
  • Pentru carnea lupului trebuie dintii cainelui.
  • Alearga dupa bine si te asteapta la rau.
  • Ochii deschisi si gura inchisa duc pe om la fericirea suprema.
  • Cine da, sa taca, cine primeste poate vorbi.
  • Omul fericit nu se cunoaste pe sine, omul nenorocit nu mai este cunoscut de altii.
  • Cand apa nu mai face zgomot, ori a secat raul, ori a dat peste matca.
  • Dumnezeu trimite omului alune cand nu mai are dinti.
  • Din pielea altuia se fac curele lungi.
  • Da-mi loc sa sez, si-mi fac eu loc sa ma culc.
  • De la mana la gura se varsa ciorba.
  • Departeaza-te un minut de omul violent, si fugi necontenit de ipocrit.
  • Prostul care tace e adevarat om de stiinta.
  • Onoarea si onorurile nu fac casa si masa impreuna.
  • Saluta pe omul bun fiindca merita, si pe cel rau ca sa nu te incarci de Doamne-ajuta.
  • Smochina verde si femeia tanara se usuca cand le tii in cutie.
  • Cine cauta cal fara defect umbla pe jos.
  • O vorba buna stinge focul, mai curand decat o saca cu apa.
  • Vulpea stie multe, dar mai multe cine-o prinde.
  • Soacra fie de zahar e tot amara.
  • Cine vrea sa-si omoare cainele zice ca e turbat.
  • Cine are cap de sticla sa nu arunce cu pietre in nimeni.

Prieteni vechi

Mihai intalneste intr-una din zile pe amicul sau Silviu, pe care nu-l mai vazuse de un car de ani.
Intre cei doi se incinge un dialog:
M: - Salut, Silviu, cum iti mai merge?
S: - Multumesc, m-am insurat.
M: - O, bravo, asta-i bine .
S - Nu tocmai bine !
M: - De ce, baiatule?
S: - Am luat o femeie batrana.
M: - O, asta-i rau!
S: - Nu-i asa de rau!
M: - De ce?
S: - Batrana a avut o casa.
M: - O, asta-i bine!
S: - Nu-i asa de bine.
M: - De ce?
S: - Doamne, casa a ars!
M: - O, asta-i rau!
S: - Nu-i atat de rau!
M: - De ce?
S: - A ars si batrana cu casa cu tot.
M: - O, asta-i bine.

In doi peri

Un ardelean bogat, stapan de oi, bagase un cioban pe care-l chema Onea. Peste vreo doua zile dupa ce-i dadu oile in seama, se duse sa vada cum merg lucrurile. Oile pasteau raspandite pe o culme. Onea sta sus, tocmai in varful culmii, rezemat in toiag. Stapanul il striga de jos:
- Oneo, mai Oneo !
- O, tu ! - ii raspunse Onea.
- Nu vinta lupii ?
- Ca doar n-o vint popa !
- Au luat vreo oaie ?
- Ca doar n-o vint s-aduca !
- Alba sau neagra ?
- No, ca doar n-o stat s-aleaga !
- Si incotro au apucat, catra camp ori catra crang ?
- Ca doar nu s-o dus la biserica ! Fire-ar pielea lui pe dos !

Cu onoarea ne-patata

Un servitor instiinta intr-o zi pe boier ca un om era inchis in camera nevestei sale. Barbatul , om prudent, ia un pistol, se urca la nevasta-sa si ordona servitorului sa stea la usa apartamentului, apoi intra in camera. Si intradevar isi prinse nevasta. El atunci ordona amantului sa sara pe fereastra, sau de nu, ii zboara creierii. Acesta vazandu-si moartea cu ochii, isi lua inima-n dinti si sari pe fereastra care nu era tocmai inalta. Barbatul iesi apoi certandu-si sluga pentru ca-i calomniase sotia si astfel scapa onoarea amandorura.

Tras de limba

Dupa ce lipsise cam mult de la mosie, boieroaica se intoarse, nu insa inainte de a telefona sa vina cineva la gara sa o ajute la bagaje. Veni un ficior de casa, o instala frumos pe cucoana in docarul tras de patru cai focosi si se indrepta spre mosie.
La un timp boieroaica il intreba, asa intr-o doara, pe vizitiu:
- Ce s-a mai petrecut, baiete, pe aici, in lipsa mea ?
- Mai nimic, cucoana. Am avut ceva suparari cu armasarul cel sur.
- Dar ce-a patit ?
- I-a ars o bucata de carne de pe pulpa.
- Pai cum s-a ars ?
- A cazut o grinda aprinsa peste el.
- Dar de unde a fost grinda?
- De la grajd, care a luat foc saptamana trecuta.
- A ars grajdul ?
- A ars.
- Cum s-a aprins ?
- A sarit o scanteie de la castel.
- Cum asta ?
- Pai cand s-a aprins castelul.
- Cum a luat foc ?
- De la lumanarile boierului.
- Care lumanari ?
- Lumanarile care erau aprinse la catafalc.
- A murit boierul ?
- A murit, saracul, D-zeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.
- De ce a murit ?
- Apai, de suparare, cucoana, cand a aflat ca domnisoara, fiica dumneavoastra, a fugit cu valetul de camera. N-am vrut sa va spun toate astea ca sa nu va supar, dar dumneavoastra m-ati fortat.
Boieroaica lesina si dupa trei zile o ingropara si pe ea alaturi de nefericitul ei sot.

Carte de bucate

Pentru bucataria teatrala si cinematografica



TRAGEDIA (a l'Antique)
Se scoate un episod din istoria antica si se taie in cinci bucati mari, egale. Se prepara apoi separat cateva citate clasice si zeama reincalzita de fraze pompoase. Aceasta se toarna deasupra si se serveste totul la matineele scolare.


DRAMA (a la Bataille)
Se strica o casnicie o data sau de mai multe ori se adauga un sos picant de mirodenii de "raisonneuri" a la Dumas-fiul si se serveste in felii triunghiulare. In loc de piper se poate adauga la sfarsit putin praf de pusca sau stricnina. Acestea ii dau mai mult gust...moral.


COMEDIA (de salon)
 Se iau cativa barbati insurati, nevestele respective, un unchi bogat, o fata emancipata si un tanar sportiv si se amesteca bine. Se adauga apoi cateva scene sentimentale ( eventual garnisite cu reflectoare verzi) si se pune la cuptor la foc incet. Se serveste cu distributie mica si decoruri vechi.


FARSA ( a la Arnold si Bach)
Treceti prin masina de tocat un profesor uituc, naiv si pudic, o soacra, o scolarita si o demimondena. Adaugati apoi cativa provinciali proaspeti si un servitor obraznic. Garnisiti totul cu glume vechi si situatii rasuflate. Se serveste sub forma de chiftele prajite in matineele de duminica.


FARSA (a la francaise)
Se impaneaza o limba de porc cu diferite intimitati familiare, adaugandu-i-se spirite cu dublu inteles. Apoi se garniseste cu citate din Capus sau alti autori cu barba - ca tot nu le mai stie nimeni. Se serveste cu toalete feminine foarte bogate si pijamale barbatesti de efect.


OPERETA (refacuta, prelucrata si modernizata)
Se ia...ce se gaseste si se amesteca la intamplare fara alegere si fara scrupule. (Bunul gust nu conteaza). Daca amestecatura e prezentata de unul sau mai multi autori acreditati, publicul o inghite.


REVISTA (hiper si super)
Se prepara cu mare risipa de nervi si calorii cate un sos de lumini, gambe, melodii, bancuri si flitter si se toarna peste nimic. De fapt mancare nu exista, dar cu atatea sosuri, felul nu se poate sa nu placa. Se serveste in serii si cu mare montare.


FILMUL DE ARTA ( a la Baroncelli)
Se iau mai multe personaje ciudate si se curata de coaja, trecandu-i prin sita patologica. Se servesc apoi cu un rantas de efecte de umbra si vazuti din diferite unghiuri. Acest fel se strica repede si nu tine programul mai mult de 3-4 zile.Trebuie deci, pastrat la racitor.


FILMUL DE PUBLIC  (a la Bette Davis)
O femeie nebunatica e pusa la frigare, fiind obligata sa aleaga intre doi sau mai multi barbati, carora le cedeaza pe rand ( nu si-a dat seama, a fost o nebunie, etc, etc.) Apoi se decide pentru unul, dar trebuie sa moara. Se serveste unui public compus in majoritate din cucoane (89%).


FILMUL DE ACTIUNE (a la Alcatraz)
Mai multi gangsteri se fierb bine intr-o inchisoare americano-model si se trec apoi - distribuindu-si crochet-uri la barbie - printr-un bar cu vampe muzicale. Apoi se servesc rasol cu o garnitura bogata de gloante.


FILMUL LACRIMOGEN (patent american)
Doi insi care se iubesc la nebunie, dar (nu se stie de ce) nu vor s-o marturiseasca se pun - despartiti - la clocotit si se presara cu melodii. Nu se servesc impreuna pe farfurii decat la sfarsit - sau deloc. Se adauga eventual in loc de hrean proaspat un copil, la ale carui suferinti si de a carui buna crestere vrei, nu vrei, trebuie sa te induiosezi. In loc de servetele se vor distribui consumatorilor batiste. 


FILMUL COMIC (prajitura pentru tineretul de toate varstele)
Se ia o pereche de comici si se tavalesc bine prin apa, frisca, pacura, farfurii sparte, etc. Se toarna deasupra un sirop de idila intre doi tineri care se afla si ei pe acolo, se pun gag-uri in loc de stafide si se serveste in chip de budinca, de sarbatori, in fata salilor arhipline.


FILMUL CU BANDITI ( a la bariera Vergului)
Se freaca o mana de mascati misteriosi cu usturoi si se pun pe gratar. Dupa ce au fost bine fripti pe-o parte si pe alta se servesc cu mare entuziasm si aplauze cu piei rosii in loc de ardei iuti.


FILMUL AUTOHTON (made in Bukarest)
Se comanda scenariul unui autor care n-a mai scris niciodata asa ceva, se procura tehnicieni din Bulgaria si Serbia si se incepe prepararea cu ajutorul unui aparat pentru filme mute si ale unor reflectoare de la teatru. Acestei ciulamale i se adauga maruntaie de interpreti ca : rude, simpatii si diletanti. In unele cazuri mancarea ramane pe jumatate facuta si ca atare... nu se mai serveste deloc.

Pentru ce avem maini

[cugetari]
  • Ca sa confirmam tuturora dualitatea naturii umane.
  • Ca una sa spele pe alta si amandoua sa spele fata.
  • Ca stanga sa nu stie ce face dreapta.
  • Ca sa ne scarpinam ceafa dupa sedinta la care-am batut cu pumnul in masa.
  • Ca sa punem pe umerii sotiei tot greul casei.
  • Ca sa dai mana unui prieten sau sa-i dai una...
  • Ca sa poti cu una mangaia, iar cu alta scoate sufletul.
  • Ca sa tinem paharul, lingura, furculita si tigara.
  • Ca sa-i tragem pe unii de picioare in jos, iar pe altii de par in sus.
  • Ca sa prindem muste.
  • Ca sa ridicam palaria in fata sefilor.
  • Ca sa-i contrazicem pe cei care sustin ca mana poate fi si scurta.
  • Ca sa-i aratam vecinului cat e de "destept".
  • Ca sa-i periem pe unii si sa-i scuturam pe altii.
  • Ca sa scriem anonime.
  • Ca sa-i salutam pe oamenii necesari.
  • Ca sa-i "mulgem" pe cei apropiati si pe rudele carcotase.
  • Ca sa le bagam in buzunare altora.
  • Ca sa adunam tot ce se poate aduna in folosul nostru.
  • Ca sa ne imbracam noi si sa dezbracam pe altii sau altele...
  • Ca sa batem saua sa priceapa iapa.
  • Ca sa taiem frunze la caini si sa scoatem panglici pe nas.
  • Ca sa facem cuiva cu mana sau cu pumnii.
  • Ca sa le varam pana la coate in avutul obstesc.
  • Ca sa muncim si mai mult cu gura.

Pentru ce avem gura

[cugetari]
  • Ca sa spunem ce gandim sau altceva decat ceea ce gandim.
  • Ca sa-i punem la punct pe cei care nu-si vad de treaba.
  • Ca sa vorbim una si sa facem alta.
  • Ca sa aruncam vorbe -n vant.
  • Ca sa bem nectarul sau otrava vietii.
  • Ca sa radem cand cu gura pana la ureche, cand manzeste.
  • Ca sa aiba cine sa taca.
  • Ca sa vorbim in somn.
  • Ca sa punem ceva la cale.
  • Ca sa indrugam verzi si uscate.
  • Ca sa trancanim ca o moara stricata.
  • Ca sa ducem vorbele dintr-un loc in altul.
  • Ca sa-i barfim pe cei ce nu ne plac.
  • Ca sa spunem vorbe dulci celor ce ne calca pe bataturi.
  • Ca sa spunem vorbe-n colturi si rotunde.
  • Ca sa umplem lumea cu vorbe de duh.
  • Ca sa ne ascundem gandurile.
  • Ca sa-i corectam pe cei ce vorbesc in dodii.
  • Ca sa ne intrebam cine suntem si pe ce lume traim.
  • Ca sa facem din alb negru si din negru alb.
  • Ca sa putem rosti : "Sesam deschide-te !" si "Evrika !"
  •  Ca sa spunem adevaruri sau minciuni.
  • Ca sa batem apa-n piua.
  • Ca sa rupem ghiata tacerii.
  • Ca sa cantam cantece de leagan sau cantece de pahar.
  • Ca sa ne mancam unii pe altii.

Pentru ce avem ochi

[cugetari]
  • Ca sa facem cu ochiul in dreapta intr-un fel, iar in stanga in alt fel.
  • Ca sa putem purta ochelari.
  • Ca sa vedem pe ce craca stam.
  • Ca sa ne privim dusmanii drept in fata.
  • Ca sa citim sufletele sotiilor noastre si inimile iubitelor.
  • Ca sa vedem greselile altora.
  • Ca sa vedem paiul din ochii altora.
  • Ca sa plangem de bucurie sau de necaz.
  • Ca sa avem ce inchide si deschide cand ne culcam si ne sculam.
  • Ca sa ne holbam.
  • Ca sa vedem pe fundul paharului drumul vietii.
  • Ca sa citim si sa scriem.
  • Ca sa contemplam lumea.
  • Ca sa vedem pe unde mergem.
  • Ca sa potcovim purecii.
  • Ca sa vedem cum arata mutrele celor promovati si a celor busiti.
  • Ca sa vedem cum se scoate jarul cu mainile altora.
  • Ca sa ne uitam prin gaura cheii in apartamentul vecinului.
  • Ca sa vedem fata iubirii si reversul ei.
  • Ca sa cautam acul in carul cu fan.
  • Ca sa putem cauta maine ziua de ieri.
  • Ca sa putem prinde cioara de pe gard si vulpea din padure.
  • Ca sa ne plimbam pe muchie de cutit.
  • Ca sa citim in stele destinul prietenilor si dusmanilor nostri.

Despre nulitati si zerouri

  • Lumea nulitatilor? Ceea ce poate fi sinistru !
  • Cel ce se inconjoara de nulitati o duce ca-n sanul lui Adam.
  • Toate nulitatile au acealasi continut, dar sunt de forme diferite.
  • Cei ce nu tin cont de nulitati toata viata sunt in pierdere.
  • Zeroul nu vrea sa fie el insusi. Dar oare cine vrea sa fie nimeni ?
  • Unei nulitati zerourile ii asigura succesul.
  • Prostia-i blazonul oricarei nulitati.
  • Cand o nulitate se afirma atunci lumea poarta doliu.
  • Nulitatile se cunosc intre ele dupa ambitii.
  • Oricarei nulitati ii place cel mai mult partea leului.
  • In fata nulitatilor nu faceti pe desteptul caci ele se pot considera jignite in amorul propriu.
  • Nulitatile intre ele nu lupta, ci se sprijina.
  • Orice nulitate se considera mare si tare in balciul desertaciunilor.
  • Nu va atingeti de nulitati caci veti avea mari neplaceri .
  • Zeroul este tatal tuturor nulitatilor.
  • Nici o nulitate nu se uita in oglinda pentru a nu afla cine este.
  • La sedinte nulitatile nu vorbesc, ci se preamaresc.
  • Nulitatilor nu le place muzica, ci fasaitul banilor
  • Cand vorbesc nulitatile si cei saraci cu duhul crapa de rusine.
  • La judecata de apoi toate nulitatile vor iesi basma curata.
  • Nulitatile nu-si bat capul cu nimica, ci toti isi bat capul cu ei .
  • Orice nulitate se realizeaza prin delatiune, santaj si servilism.

Din Dosarele Stiintei

    • Sistemul decimal a fost descoperit de triburile barbare pentru nevoile decimarii.
    • Pana la descoperirea tablei inmultirii omenirea nu s-a inmultit, ci doar s-a adunat si s-a scazut. Tabla inmultirii a fost insa, descoperita atunci cand descoperitorul tablei impartirii a intors-o, din intamplare, pe dos.
    • Newton s-a zbuciumat vreme indelungata cu elaborarea ideii sale de gravitatie, care i-a venit in cap o data cu marul, cazut, deci, pe un teren fertil. Este, insa, mai putin cunoscut ca de-abia cu o ocazie ulterioara, in timp ce, dupa propriul obicei, statea tolanit la soare sub acelasi mar, a ajuns la ideea cruciala de a folosi in aceste calcule ale sale litera "pi" - cand de pomul de acum celebru s-a apropiat un catelus si a facut pi - pi.
    • Centura de salvare a fost descoperita de un producator de centuri de castitate, cand, din cauza demodarii lor, a intrat intr-un oribil S.O.S. financiar.
    • Proiectul lui Gutenberg pentru primul atelier de tiparit a iesit castigator la un concurs publicat in presa cotidiana.
    • Banii de hartie au fost descoperiti de un gasitor cinstit.
    • Pana la descoperirea electricitatii, curentul fusese gratuit, dar pana la el sau pe el erai nevoit sa inoti sau sa intinzi panzele corabiilor. Becul electric a fost, insa, descoperit de-abia atunci cand s-a aprins in capul lui Edison.
    • Roentgen si-a strapuns nevasta cu privirile.
    • Aparatul electric de barbierit a fost descoperit gratie faptului ca prototipul, actionat cu lemne ori carbuni, s-a dovedit nerentabil.
    • Pe vechii egipteni celebri i-au facut mumiile, carora figura le-a reusit, de cele mai multe ori, de-abia dupa moarte. Oamenii de stiinta nu si-au putut explica multa vreme de ce sunt infasurate in bandaje kilometrice. Numai dupa ce i-au desfasurat pe toti, pe baza fenomenului lucid observat ca fiecare mumie a avut cate o zgarietura, egiptologii au ajuns la concluzia ca mumiile au fost, in realitate, niste ipohondri inveterati, care se infasurau in bandaje la cea mai mica zgarietura. De altfel, cand se spune despre cineva ca "arata ca o mumie", inseamna ca este vorba fie de o persoana bine conservata ori de cineva incheiat pana-n gat la nasturi sau de vreun individ sec la inima.
    • Oare cati napoleoni or fi costat-o pe Franta Napoleon?
    • In timp ce nordul si sudul se bateau in  razboiul civil din America, oare in ce parte fusesera acolo rasaritul si apusul?
    • Globul pamantesc se sprijina pe trei poli: polul nord, polul sud si, intre altele, interpolul;
    • Tibetul este Acoperisul lumii, dar prin el picura din ce in ce mai mult.
    • Soarele se vede numai cand iese la lumina zilei.
    • Petele din soare, ca ventile ale energiei solare, ii provoaca pamantului alergie.
    • Protuberantele sunt semne ca soarelui i s-a nazarit ceva.
    • Soarele le este deosebit de pretios agricultorilor la injurat, ca ingrasamant natural lingvistic;
    • In orasele mai mari, se intrebuinteaza soare praf.
    • Insolatia este o terapie de soc pentru lunatici.
    • Pentru a trece la timpul de iarna, la sfarsitul lunii septembrie ceasul se da inapoi, iar la timpul de vara se trece la sfarsitul lui aprilie, prin deplasarea orei inainte.
    • Deci, din toamna ceasul trebuie impins pana la perete ( cel de mana - pana la cot); iar in primavara ceasul se da pana la marginea anterioara a comodei sau a raftului ( in timp ce ceasul de mana se leaga de degetul mare).Oricum, si dupa ora veche si dupa cea noua - timpul trebuie sa fie bine agitat inainte de a fi folosit.
    • Credeti, oare ,ca sistemul solar ar functiona mai bine fara planeta Pamant? Daca da, considerati ca a-ti putea sa-i luati locul?
    • Porcul cat traieste, serveste de exemplu prost, apoi este iertat.
    • Ce se obtine in urma incrucisarii unui arici cu un melc? O perie de cap cu teaca;
    • Ce se otine din incrutisarea unui licurici cu o girafa? Un far maritim mobil
    • Ce se obtine cand se incruciseaza hiena cu igiena ? O hiena ipohondra.
    • Rezumatul empiric a lui Sisif. In loc sa impingi un corp la deal, este de ajuns sa invarti globul pamantesc mai repede, in sens contrar.
    • Imperativul interactiunii recurente a lui Aristotel. Greutatile din practica sunt produsul usuruntei din conceptii.
    • Legea hermotermodinamicii lui Aristotel. Un corp de un anumit gabarit, pus intr-un autobuz arhiplin stoarce din ceilalti calatori o cantitate direct proportionala de sudoare, exprimata in litri.
    • Postulatul posterior a lui Herodot. Istoria este matul tuturor celorlalte stiinte.
    • Premisa cauzalitatii lui Spinoza. Nu exista consecinta fara consecinta.
    • Legea gravitatiei superficiale - formulata de Newton. Cu cat este mai deasa reteaua de drumuri, drumurile cad si mai adanc in plasa.
    • Legea actiunii si reactiunii lui Napoleon. Pestele mare il mananca pe cel mic, pestele mic ii ridica colesterolul celui mare.
    • Principiul supracompensarii ponderale al lui Freud. Persoanele cu morala mai usoara si caracter mai greu sunt ideal echilibrate pentru mersul pe sarma.
    • Paradigma paratactica a lui Paracelsus. De regula, in teatru ceea ce este comic este si economic ; in economie, ceea ce este neeconomic este, de regula, tragicomic.
    • Axioma inductiva a lui Edison. Scurtcircuitul ia nastere ca urmare a contactului dintre bonul incarcat cu electricitate pozitva si cumparatorul incarcat cu electricitate negativa, in campul magnetic al portofelului.
    • Teorema reductiei formulata de Tesla. Curentul alternativ este acela care se obtine prin intreruperile lui temporare.

Intre doi soti

Te iubesc cum iubeste...

Doi tineri casatoriti de curand, intorcandu-se intr-o seara de la opera si nefiind inca timpul de culcare, s-au asezat  pe o canapea fata in fata si au inceput urmatoarea convorbire:
- Ma iubesti tu, ingerul meu? zise barbatul, luand mainile femeii intr-ale sale.
- Daca te iubesc? Asta n-o vezi in ochii mei? Te iubesc ca o suvenire, cum zic poietii. Dar tu?
- Eu te iubesc cum isi iubesc evreii religia si straiele cele lungi. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubeste curtezana podoabele, curtea si petrecerile. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubesc principii lingusirile si pe lingusitori. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubeste o fata din Pension libertatea. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubeste scriitorul pe acei ce citesc operele sale. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubesc copiii jucariile de anul nou. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubeste medicul pe bolnavii sai. Dar tu?
- Eu te iubesc ca o logodnica, ziua cununiei. Dar tu?
- Eu te iubesc ca actorul, aplauzele publicului. Dar tu?
- Eu te iubesc ca o primadona sonetele ce i se fac, fie bune, fie rele. Dar tu?
- Eu te iubesc ca judecatorul pe impricinati, ca avocatul pe clienti si ca preotul, mortii. Dar tu?
- Eu te iubesc ca Leiba Cahan lada sa cu bani. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubesc calugaritele pe sfinti. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubesc paracliserii coliva. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubesc randunelele timpul calduros. Dar tu?
- Eu te iubesc cum iubeste betivul vinul. Dar tu?
- Eu te iubesc precum te iubesc. Dar tu?
- Si eu te iubesc precum te iubesc.
Dupa aceasta incredintare din ambele parti a vesnicului lor amor, facandu-li-se somn se culcara si visara toata noaptea aceasta placuta convorbire.
Daca acesti soti vor avea dispozitie de a mai deschide in vreo seara asemenea discutie, va promit ca la anu viitor va voi impartasi-o iarasi.

 

Mic Regulament...

...pentru povestitorii de anecdote


Nu se spune niciodata o anecdota pe care "tocmai ai auzit-o". Pentru ca tocmai pe aia "au auzit-o si altii".

Daca esti ferm decis sa o spui, spune-o la persoana intaia adica asa ca si cum ti s-ar fi intamplat tie. In felul asta iti iei auditorii prin surprindere si pana ce acestia sa se poata feri...le-ai si spus-o.

Nu spune anecdote lungi. Si mai ales nu uita chestiile esentiale, ca sa nu fii silit s-o iei de la inceput.

De aceea...

Nu spune anecdote pe care nu le stii bine. Ca sa le stii bine, spune-ti-le cu voce tare, cat de multe ori. Poti eventual de fiecare data sa si razi. Fa aceasta insa numai cand esti in baie, altfel dai motive de ingrijorare familiei.

Nu-ti nota anecdotele intr-un carnet - cum fac unele persoane vesele - notand doar poantele...pentru ca le gasesti gata tiparite...

Nu spune anecdote picante decat barbatilor - doamnele le stiu de mult pe toate.

Evita exclamatia: "Stati ca stiu si eu una cu - de ex. scafandri !
Faptul ca altul a spus o anecdota nu te indreptateste sa mai spui si tu una. Mai ales daca nu te pricepi.

De aceea...

Nu intreba niciodata: "O stiti pe aia cu - de ex. - scotianul care l-a adus pe fratele sau ?" - fiindca ai si spus poanta. Ori poanta se spune la sfarsit, nu la inceput.

Nu striga niciodata: "O stiu!" pentru ca sunt altii care poate vor s-o mai auda odata, cu toate ca o stiu si ei.

De-ale Dascalului Avesalon din Flamanzesti

  • Sunt fel si fel de doctori: doctori in medicina si doctori in legi ; doctorii in medicina te pipaie pe mana si doctorii de legi la punga.
  • De datoria veche si de muierea rea anevoie scapa omul.
  • Ca sa fie casnicia buna, barbatul trebuie sa fie surd si nevasta oarba.
  • Gura femeii e mormantul barbatului.
  • Neinsuratul in tot locul e acasa, dar casa el nu are nicaieri.
  • Cea mai buna asigurare pe viata este o casatorie "cuminte".
  • Cine bea-n datorii plateste de doua ori.
  • Zece intelepti mai usor isi pot tine ascunsa intelepciunea lor, decat un prost, prostia sa.
  • Ce deosebire este intre o roata de car si un avocat? Roata striga ca s-o ungi, pe avocat trebuie sa-l ungi ca sa strige.
  • Castigul de la loterie e un astfel de castig, pe care totdeauna il castiga altul.
  • Dintele gol doare mai rau decat capul gol.
  • Dintre toate prostiile cate le poate face omul cea mai buna e insuratoarea, pentru ca asta putini o fac de doua ori.
  • E mai usor sa faci uratul mai urat, decat frumosul mai frumos.
  • Numai doua feluri de oameni sunt : unii care au murit si ceilalti care nu s-au nascut.
  • Cand nu mai poti face prostii te bucuri de cele ce ai facut in trecut.
  • Nu e recunoscator acela care zice din buze, ci acela care arata prin fapta.
  • Doua feluri de indivizi sunt fuduli pe aceasta lume : un slujbas mic si un prost mare.
  • Fugi cat poti de prietenia omului destept, dar fara caracter.
  • Fii cu toata lumea bun, c-atunci toti te trag pe sfoara.

Blestemele marelui luminat Dr. Mierloi

  • Pierde-ti-ai cizmele prin noroi!
  • Merge-ti-ar vestea-n lume, fara sa mai vie!
  • Ajunga-te norocul orb!
  • Pierde-ti-ai mintea, cautand-o!
  • Inghetare-ai tu in mijlocul lunii lui Cuptor!
  • Luare-ai tu bani imprumut ca sa platesti la carciuma!
  • Ajunga-te cainele turbat, cand e beat leuca!
  • Rasarite-ar norocul, dupa ce-ai murit!