15.06.2011

Irascibilul

Aflandu-se intr-o duminica de vara, la Brasov, domnul Gica, cunoscut restaurator din Bucuresti, umbla disperat sa gaseasca o camera la un hotel. Fiind vara , hotelurile erau pline de turisti, iar sansa de a gasi o camera erau minime. Dupa multa alergatura domnul Gica reuseste sa capete o camera la un hotel anume , etajul trei. Portarul hotelului tine insa sa-l previna:
- Domnule, in camera aflata dedesubtul d-voastra, locuieste un individ foarte nervos si care a dat loc la mai multe scandaluri. N-a putut fi evacuat deoarece plateste foarte bine .
Dar domnul sa fie precaut sa nu faca galagie si atunci vecinul de jos va sta linistit si nu se va intampla nimic .
Seara tarziu, dupa ce petrecu o zi minunata pe strazile si in restaurantele din frumosul oras, obosit dar vesel, domnul Gica se indrepta spre hotel. La intrare il zareste pe portar si isi aduce aminte de sfaturile acestuia in privinta comportamentului pasagerului de la etajul doi.
Urca usor, cu grija scarile, scoate incet cheia si o introduce cu grija in broasca si fara nici un zgomot intra in camera. Incepe apoi sa se dezbrace usor, punandu-si cu grija hainele in dulap. Intre timp bineinteles ca-i fuge mintea la frumoasele fete ale Brasovului si fara sa-si dea seama descaltandu-se de un pantof il arunca cat colo cu un zgomot ce i s-a parut atunci ca a rasunat in tot hotelul. A incremenit aducandu-si aminte de vecinul de dedesubt, s-a asezat usor pe marginea patului, a scos pe nesimtite celelalt pantof pe care l-a asezat usor pe covor si s-a culcat imediat.
Dupa o ora aude o bataie zdravana in usa. Deschide. In usa, o voce furioasa urla :
- Ce astepti, domnule, cu pantoful celelalt ?
Astept de doua ceasuri ca sa-l arunci, sa ma pot culca si eu linistit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu